четвъртък, 18 април 2013 г.

ПОЛЕЗНИ ШОКОЛАДОВИ ФАКТИ



Шоколадът се явавява любимото лакомство на практиченски всеки човек. Навярно много от вас са чули, че този продукт е способен да повдигне настроението, да успокои нервите след напрегнат работен ден, но има и други интересни факти, които днес ще ви предложа.
Шоколадът е полезен за сърцето. При хора, които често ядат шоколад, ристът за сърдечни болести се намалява с 37 %
Шоколадът подобрява настроението, увеличава съдържанието на серотонин в мозъка. Изследванията, доказващи, че шоколадът също така се явява и като афродизиак, продължават.
Шоколадът намалява риска от инфаркт при мъжете със 17 %. За положителния ефект на шоколада се говореше и преди, но до този извод стигнаха учени, след като провели експеримент, в който мъже изяждали по 63 грама шоколад на седмица в продължение на 10 години.
Италиански учени доказали, че хора, които ядат много шоколад, по-рядко губят паметта си, когато остареят.
Шоколадън притъпява чувството на глад. Достатъчно е да изядете 10 грама черен шоколад, за да ви мине гладът. 
Любителите на шоколад живеят по-дълго. Изследване, доказващо този факт е продължило над 60 години. Редовното приемане на шоколад е способно да прибави няколко години към живота ви.
След неголяма порция шоколад хората по-добре се справят с математически задачи - това са доказали учени от Великобритания. Много от тях твърдят, че след като изядат няколко парченца шоколад, започват да мислят по-добре.
Учени са доказали, че чаша горещ шоколад успокоява възпалено гърло и сподавя кашлянето. Огромна благодарност от всички деца. 
По статистика, в страни, където хората ядат повече шоколад, има и повече Нобелови лауреати.





Няма коментари:

Публикуване на коментар