сряда, 17 април 2013 г.

64 идеи за украса за Великден


Дни преди Великден навсякъде можете да намерите всякакви оригинални предложения. В списанията и телевизионните програми, сайтове и блогове, от приятели и колеги - всяко нещо може да бъде източник на вдъхновение.
Аз, от своя страна, събрах най-добрите великденски украси в този блог. Тези декори се отличават по ниското ниво на сложност, стил и използване на подръчни материали, а при повече свободно време може да се измислят и нови варианти.
Но ако Великден е след няколко дена, а още не сте готов с украсата, сигурна съм, че бихте искали нещо, което може да се направи бързо, лесно и икономично.
В това ръководство съм избрала точно такива Великденски предложения от известно американско издание, а след това съм ги сортирала по групи:
  • 5 лесни и бързи техники на украса на великденските яйца (за да спестите време в търсене на лесни идеи, направих кратък обзор на всяка една);
  • Оригинални композиции от черупки на яйца и цветя;
  • Идеи за сервиране и великденско творчество за децата или заедно с децата.
Пожелава Ви приятно творчество, отлични резултати и най-прекрасно настроение на празника!
5 прости техники за украса на великденски яйца.
№1 Ленти и панделки: 
Един от най-лесните начини с максимална икономия на време и без почти никакви разходи за покупка на украшения. Ще Ви трябват остатъци (около 15 см. дължина) от всякакви ленти, прежди, панделки, въжета. Материали - лепило, инструменти - ножица.
От лентите могат да се направят няколко еднакви великденски яйца или всичките да са различни. Можете да ги сложите в кутия, "гнездо" или дори да си направяте висящ гирлянд (снимка 5). Ако имате малко повече време и искате да сте оригинални, закачете цветче от едната страна (снимка 4), камъче от старо бижу или направете комбинация от тънка и широка лента (снимка 1).





№2 апликация от хартия:
Малко повече време ще Ви отнеме, но технология е също толкова проста. Необходима ви е цветна хартия или плътни салфетки с рисунки или готова украса с перфорация. Необходимите материали са същите какво при предишната технология.
С перфоратор направете разноцветни точки и облепете с тях яйцата (снимка 1). Ако имате само ножица - най-лесният вариант - нарежете на тънки ленти (5-7 мм) и облепете яйцата по дължина, така че да се пресекат (снимка 8).
Ако имате плътна, велурена хартия ще получите обемна украса (снимка 4). Ако имате цветна хартия със 2-3 оттенъка на зеленото - на дъното на яйцето направете "тревичка" (снимка 5). Нарежете салфетки на дребни квадратчета и направете подобие на декупаж (снимка 7 и 9)









№3 фолио и плат: 
А сега - два принцино различни по ниво подхода. Ако имате опаковъчно фолио, просто увийте яйцето с разноцветни парчета. Не се опитвайте да го заглаждате, така дори изглеждат по-ефектни. Крайчетата залепете или прегънете (снимка 1 и 2).
На снимка 3, яйцата са направени от плат и пълнеж от вата или дунапрен, ако за Вас е по-важна декароцията отколкото натуралността. Но подобен резултат можете да получите и ако облепите обикновено яйце с ивици плат, внимателно прегъвайки крайщата и залепите с лепило.




№4 рисуване с боички:
Освен боички, в зависимост от собствените ви навици, може да ви потрябват различни инструменти. Писането на яйце може да е сложно-съчинена рисунка, наподобяваща произведение на изкуството. Създава се с четка, а може да се нарисува всичко, което си пожелаете.
Но ако не сте художник, а все пак Ви се иска да си поиграете с боичките, пробвайте най-елементарните начини с помощта на обратната страна на молив (снимка 1) или с клечка за зъби (снимка 2). При тези варианти боята трябва да е по-гъста.
С по-рядка боя и с помощта на гъба, можете да нарисувате цветчета или кръгчета. За допълнителен блясък посипете с малко метална пудра-блясък, докато още е мокра боята или покрийте с блестящ лак за нокти, след като боята изсъхне (снимка 4 и 6).






№5 гнезда: 
Да свиете грездо за великденските яйца също можете да направите със собствените си ръце. За материал може да използвате папирусна или гофрирана хартия (снимки 2 и 4), сизал (снимка 5) или клонки от дръвчета (снимки 3 и 6).



Композиции от великденски яйца с цветя и растения:
Удивително красива и истински пролетна идея е да съчетаете великденската символика с посланниците на пролетта - цветята. Прекрасни венци или пишни букети, цъфнали клонки или гнезда от цветове. Целите яйца, съчетани с цветя или цветя в яйчена черупка. А също и за миниатюрни стайни растения. Да не забравите да направите дупчица в основата на черупката. Допълнете тази красота с пеперудка и ефектът ще е изумителен.











Великденско подреждане на масата - детайли и цветове: 
Този раздел е за тези, които не само обичат да украсяват великденски яйца, но и празничната маса. Разгледайте цветовите съчетания и декоративни идеи.





Лесни великденски идеи за да творите заедно с децата: 
И разбирасе, към великденските ръкоделия можете да вклюмите и децата. Симпатични кутийки-кошнички за великденски подаръци за роднини и приятели - от картон и цветна хартия.
Или саморъчно да направите неща, които ще зарадват децата: забавни фигурки на животни. Например, веселото пиленце на снимка 5 (декоративно яйце е облепено с парченца тънка хартия, предварително натопена в смес от вода и брашно, крачета и клюн от тънък картон, очичките от теско и няколко перца за кукуригу).
А също така може да допълните великденската аранжировка с разноцветни дражета, а дори и да облепите яйца с тях (снимка 7).














Няма коментари:

Публикуване на коментар